Sommer og ferie

Det regner utenfor, så jeg håper vi snart kommer nærmere sommeren med smeigedager på sørlandet. En liten oppdatering her før vi tar ferie.

Her har jeg vært inne i en bølgedal, eller det er vel riktigere å si at jeg fortsatt er der. Det tar tid å komme opp. Men jeg er på vei, så da er det lettere å skrive litt her.

Energien og formen har jo stort sett vært god, men jeg har startet ny cellegiftbehandling, og den påvirker meg, har jeg etterhvert måtte innrømme. I tillegg har jeg fått noen tilbakeslag, blant annet har jeg mistet apetitten i lengre tid, og dermed kilo og krefter. Jeg har fortsatt kilo å ta av, men jeg skulle gjerne beholdt musklene mine takk… de gjør livet lettere. Så nå er det full fokus på mat, og hva jeg kan få i meg, slik at jeg klarer å holde meg i en viss aktivitet. Det jeg skulle ønske, var at det var lettere å få tak rask og enkel mat som er sunn. Jeg bruker en del supermat, som skal gi næringstoffer jeg trenger, men jeg kan ikke leve på pulver og juice. Næringsdrikkene som finnes, består for det meste av sukker. Sukker er en av værstingene i ‘antikreft’ kostholdet, så jeg klarer rett og slett ikke å få det i meg. Psykisk sperre.

Det jeg helst vil er jo å ha fokus på det jeg kan gjøre. Alt som gir meg, og de som er rundt meg, energi og glede. Det er vanskeligere når dagen dreier seg om grunnleggende ting som å stå opp, og få i seg mat. I tillegg er tilbakemeldingene fra sykehuset vanskelige. Spredningen stopper ikke; så selv om det ikke er direkte livstruende for øyeblikket, og selv om jeg fortsatt er smertefri, og tåler behandlingen relativt godt, så tar det på å svelge unna alle beskjedene jeg får. Neste skanse er tester i august som skal si om den nåværende cellegiften har noen virkning. Så selv om det kan være vanskelig, er det til da om å gjøre å ikke tenke så mye på akkurat det. Ha tankene i det som er her i dag. Ferien. Familien. Det nye tantebarnet jeg endelig skal få treffe snart. Jeg gleder meg.

 

Dette innlegget ble publisert i Kosthold, Livet. Bokmerk permalenken.

4 svar til Sommer og ferie

 1. BenteOO sier:

  – ynskjer deg betre dagar!

 2. Lin sier:

  Så kjekt å høre fra deg igjen! 🙂
  Dette med sunn rask mat er søren ikke lett. Jeg dyrker endel selv, også er jeg blitt så glad i grillet fisk med mangosalat eller yoghurt naturell med agurk og mynte. Vet ikke om det er noe av dette du kan spise. Kanskje finner du en kokebok med spennende oppskrifter som passer antikreftdiett?
  Ønsker deg en mild varm og gooood sommer med den fine familien din!
  Stooor sommerklem

 3. Alt godt sier:

  Å, så glad eg er for å sjå eit blogginnlegg frå deg igjen! Vonar du får ein fin ferie med alle du er glad i.

  Varier yoghurt med agurk med dill, det er også deilig. Å drikke surmjølk utspedd med litt isbitar og bittelitt salt, som indisk raita, er forfriskande og godt i varmen. Ein god aioli til middagen aukar kaloriinntaket, og gir gode feittsyrer. :storklem:

 4. Helene D-Olsen sier:

  🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s